Ons team

De Advieswinkel bestaat uit verschillende organen, die samen zorgen dat alles binnen De Advieswinkel wordt geregeld.

Bestuur

Het bestuur bestaat uit vergevorderde psychologiestudenten en recent afgestudeerde basispsychologen. De Advieswinkel wordt geleid door het Bestuur.

 

Studenten

De studenten die bij De Advieswinkel werken, doen dit op vrijwillige basis. Ze zijn gemotiveerd en ze zijn bereid tot persoonlijke reflectie. Zij hebben kennis van klinische gespreksvoering en diagnostische vaardigheden. Hiermee kunnen zij hun vakinhoudelijke kennis in de vorm van psycho-educatie overbrengen aan de bezoekers van De Advieswinkel. Bovendien houden zij de ontwikkelingen binnen de geestelijke gezondheidszorg nauw bij en weten zij wat dit betekent in de praktijk.

De studenten zijn vergevorderde (master)studenten psychologie en ontvangen allemaal een uitgebreide training voor het voeren van de gesprekken. Vervolgens worden zij op twee manieren begeleid: maandelijks ontvangen zij werkbegeleiding van onder andere gezondheidszorgpsychologen en bestuursleden: de intervisie en de supervisie. Ook worden er thema-avonden georganiseerd waar zorgprofessionals hun ervaringen delen met de studenten en waarmee wordt bijgedragen aan de kennisverbreding van de studenten.

Commissie van Advies (CvA)

De CvA bestaat uit de bedenkers en oprichters van de Advieswinkel. Ex-bestuursleden zullen hier in de toekomst ook onderdeel van uitmaken. Wanneer het Bestuur raad en advies nodig heeft zal de CvA ingeschakeld worden, die fungeert als een klankbord voor het Bestuur.

 

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht (RvT) is een orgaan binnen De Advieswinkel die het toezicht houdt op het bestuur en monitort of de doelen van de stichting worden gerealiseerd. Waar nodig voorzien zij het bestuur van advies. De RvT weerspiegelt de verbondenheid van de stichting met universiteiten en de praktijk van de geestelijke gezondheidszorg. Het bestaat momenteel uit een hoogleraar Klinische Psychologie, een Gezondheidszorgpsychologe in opleiding tot Klinisch Psycholoog, de directeur van een vereniging voor de sociale sector en een medewerker van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Eva

Bestuur Commissaris Externe Betrekkingen

Mijn naam is Eva Blom en ik ben voorzitter van De Advieswinkel. Momenteel heb ik een tussenjaar, waarin ik werkzaam ben op verschillende plekken binnen het klinische werkveld en waarin ik mij inzet voor De Advieswinkel. Ik onderhoud externe relaties, draag de visie en missie uit en begeleid het bestuur. Ik geloof in het bevorderen van mentale gezondheid door vroegtijdig een luisterend oor te bieden aan een ieder die dat nodig heeft. Gratis, vrijblijvend en anoniem. Samen met mijn bestuursleden, de vrijwilligers, de RvT en de CvA, zet ik mij hier dan ook voor in.

Julie

Julie

Bestuur – Secretaris & coördinator vrijwilligers

Mijn naam is Julie en ik ben momenteel bezig met de master Health & Medical Psychology. Ik vind het belangrijk dat iedereen ergens terecht kan voor een luisterend oor of advies om iemand een stapje vooruit te helpen. Met De Advieswinkel maken we dit mogelijk door gratis, laagdrempelige en anonieme gesprekken aan te bieden. Dit jaar zal ik als secretaris en coördinator vrijwilligers bijdragen aan dit mooie initiatief! Dit houdt in dat ik onder andere zorg voor het contact met de bezoekers en ik ben het aanspreekpunt voor de psycholoog vrijwilligers.

Maren

Bestuur – Penningmeester

Mijn naam is Maren en ik ben masterstudent Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Als Penningmeester van De Advieswinkel maak ik aan het begin van het jaar een begroting, zorg ik ervoor dat het te besteden geld wordt uitgegeven aan de juiste dingen en vraag ik subsidies aan zodat De Advieswinkel financieel gezond blijft. Naast het penningmeesterschap help ik Manon bij het vergroten van de naamsbekendheid. Als bestuurslid hoop ik bij te kunnen dragen aan het verkleinen van de stap naar psychische hulp. Want zeker in deze tijd, is emotionele steun en het bieden van een luisterend oor ontzettend belangrijk!

Iris

Bestuur – Commissaris Externe Betrekkingen

Mijn naam is Iris Beeren en samen met Eva ben ik verantwoordelijk voor het onderhouden van externe betrekkingen. Dit jaar zullen we ons met zijn allen inzetten om De Advieswinkel te helpen groeien met als doel zo veel mogelijk mensen te kunnen helpen mentaal nóg sterker te worden. Iedereen verdient een luisterend oor en door op een toegankelijke en vrijblijvende manier in gesprek te gaan hoop ik dat we veel mensen kunnen helpen. Anderen helpen met oprechte aandacht geeft mij veel energie en daarom zet ik me graag in voor dit prachtige initiatief. Mocht je behoefte hebben aan een gesprekje dan ontvangen we je met open armen en we kijken ernaar uit je te leren kennen!

 

Manon

Bestuur Commissaris PR

Mijn naam is Manon Vollebergh. Vorig jaar juni heb ik mijn master klinische neuropsychologie behaald aan de Vrije Universiteit Amsterdam, waarna ik aan de slag ben gegaan als psycholoog in de ouderenzorg. Naast mijn werk als psycholoog wil ik graag een bijdrage leveren aan het vergemakkelijken en verkleinen van de stap naar psychologische ondersteuning. Tijdens mijn studie heb ik mij een jaar als psycholoog-vrijwilliger voor De Advieswinkel ingezet en nu ben ik Commissaris PR. Middels onze sociale media kanalen, website, flyers en posters lever ik een bijdrage aan het vergroten van de naamsbekendheid van De Advieswinkel en het verminderen van de taboe die rust op psychologische ondersteuning.

Daphne

Psycholoog-vrijwilliger

Hi! Ik ben Daphne, psycholoog-vrijwilliger bij De Advieswinkel en masterstudent Clinical Psychology aan de Universiteit Utrecht. Ik vind het belangrijk dat psychische hulpverlening vrijblijvend en toegankelijk is voor iedereen. Daarom maak ik graag deel uit van het team dat een luisterend oor biedt. Ik ben gemotiveerd samen meer inzicht te krijgen in waar jij tegenaan loopt om je hopelijk een duwtje in de goede richting te geven. Misschien tot snel!

Chamaya

PHOTO-2021-10-05-22-25-32 2

Psycholoog-vrijwilliger

Hoi! Mijn naam is Chamaya, ben 22 lentes jong en ben nu bezig met mijn master Klinische Psychologie aan de VU. Toen ik De Advieswinkel op mijn tijdlijn voorbij zag komen, wist ik meteen dat ik daar zou willen werken! Ik vind het super mooi dat dit initiatief is genomen en er vrijblijvende, gratis en anonieme gesprekken aangeboden kunnen worden. Ik hoop dan ook snel met jou een gesprek te hebben en je waar nodig hulp te bieden.

Jasper

PHOTO-2021-10-05-22-25-32 8

Psycholoog-vrijwilliger

Hoi! Ik ben Jasper en ik zit in het laatste jaar van m’n bachelor klinische psychologie op de VU. Ik vind het erg belangrijk dat psychische zorg toegankelijker wordt, daarom zet ik me in voor de Advieswinkel. Graag bied ik een luisterend oor aan iedereen die hulp nodig heeft!

Tera

PHOTO-2021-10-05-22-25-32 5

Psycholoog-vrijwilliger

Ik ben Tera van de Veen, derdejaars klinisch psychologiestudent aan de universiteit Utrecht. Ik ben vrijwilliger geworden bij de Advieswinkel omdat ik het belangrijk vind dat er voor iedereen een plek is om gehoord te worden. Ik kijk uit naar veel mooie gesprekken komend jaar.

Maaike

PHOTO-2021-10-05-22-25-32 4

Psycholoog-vrijwilliger

Mijn naam is Maaike Schreurs en ik heb vorig jaar mijn bachelor Neurowetenschappen behaald aan de UvA. Nu volg ik het schakeljaar voor de master Klinische Neuropsychologie. Naar mijn mening is de Advieswinkel belangrijk als makkelijk benaderbaar en kosteloos initiatief om psychologische zorg te overwegen voor mensen die anders geen hulp zouden zoeken.

Belle

PHOTO-2021-10-05-22-25-32 9

Psycholoog-vrijwilliger

Mijn naam is Belle Bramer, psycholoog-vrijwilliger. Ik zit momenteel in mijn derde jaar van de bachelor psychologie.
Psychische hulp zoeken is vaak een grote stap, de Advieswinkel helpt jou hij deze stap. Anoniem, vrijblijvend en gratis. Graag ga ik met jou in gesprek om te kijken hoe ik jou ken helpen bij deze stap. Het bespreken van psychische problemen is misschien eng op het eerste gezicht. Maar praten over de dingen waar je mee zit is al de eerste stap in de juiste richting!

Sterre

Psycholoog-vrijwilliger

Mijn naam is Sterre en vorig jaar heb ik mijn bachelor klinische psychologie aan de UvA afgerond. Momenteel ben ik masterstudente in de richting klinische ontwikkelingspsychologie. Als psycholoog-vrijwilliger bij de Advieswinkel wil ik iedereen de mogelijkheid geven om zijn verhaal kwijt te kunnen. Het is mijn doel om samen tot praktische en concrete oplossingen te komen die gemakkelijk in het dagelijks leven ingezet kunnen worden om zo jouw leven nog iets fijner te maken.

Britt

PHOTO-2021-10-05-22-25-32 6

Psycholoog-vrijwilliger

Mijn naam is Britt en ik ben psycholoog-vrijwilliger bij de Advieswinkel. Ik zit momenteel in mijn derde en (hopelijk) laatste jaar van mijn bachelor klinische psychologie. Ik vind het ontzettend belangrijk dat psychische hulp, in welke vorm dan ook, voor iedereen toegankelijk is. Daarom ben ik ook zo enthousiast over het concept van de advieswinkel: gratis, toegankelijke en vrijblijvende hulp voor iedereen! Ik ben erg gemotiveerd om bij te kunnen dragen aan dit initiatief.

Annelieke

PHOTO-2021-10-05-22-25-32 3

Psycholoog-vrijwilliger

Hoi mijn naam is Annelieke en ik hoop jou op weg te kunnen helpen! Ik vind, naast het feit dat iedereen een luisterend oor verdient, het belangrijk dat iedereen toegang heeft tot psychische hulpverlening wanneer hier behoefte aan is. Ik zet mij dan ook graag vol enthousiasme in voor het concept van de Advieswinkel, waar wij anoniem en vrijblijvend kunnen kijken hoe wij jou kunnen helpen.

Vivien

PHOTO-2021-10-08-11-33-20

Psycholoog-vrijwilliger

Hi! Ik ben Vivien 22 jaar en ik heb een bachelor in neuropsychologie. Ik vind het erg belangrijk dat de drempel wordt verlaagd om hulp te zoeken bij psychologische klachten en daarom ben ik erg enthousiast om dit vrijwilligerswerk te doen. Ik word blij van mensen helpen en met een luisterend oor zal ik dit doen zodat we samen opzoek kunnen gaan naar vervolgstappen.

Jetske

IMG_0010 kopie

Psycholoog-vrijwilliger

Ik ben Jetske en ik ben bijna klaar met mijn bachelor neuropsychologie aan de Vrije Universiteit. Dit jaar mag ik vrijwilliger zijn bij de Advieswinkel. Vorig jaar heb ik iets soortgelijks gedaan en dit bracht mij zo veel ervaring en uitdaging dat ik dit jaar opnieuw een soortgelijke uitdaging aan wilde gaan. In mijn studie leerde ik over de wachttijden binnen de zorg. Dit soort initiatieven zijn dan ook belangrijk om de zorg voor iedereen toegankelijk te maken. Hier kunnen gratis en anoniem gesprekken gevoerd worden, wat naar mijn mening essentieel is voor de mentale gezondheid.

Als vrijwilliger stel ik me zo op dat iedereen zijn verhaal kan doen. Ik neem graag de tijd voor uw verhaal, dat vind ik het allermooiste aan de advieswinkel. Bij ons bent u altijd welkom voor een vrijblijvend gesprek, waarbij we samen opzoek gaan naar oplossingen.

Alexandra

Psycholoog-vrijwilliger

Ik ben Alexandra Bors, psycholoog-vrijwilliger bij de Advieswinkel.Dit jaar rond ik mijn Bachelor af in Psychologie. Ik vind het leuk om bij te dragen aan het toegankelijk maken van psychische hulp voor iedereen.

Thara

PHOTO-2021-10-08-11-33-09

Psycholoog-vrijwilliger

Hi! Mijn naam is Thara 't Hart en ik volg momenteel de master Klinische Neuropsychologie
aan de UvA. Om meer ervaring op te doen in de praktijk heb ik besloten bij de Advieswinkel
als vrijwilliger aan de slag te gaan. Ik heb als doel bezoekers gerust te stellen, zodat zij op een
fijne manier hun twijfels en problemen durven delen tijdens het adviesgesprek. Vervolgens kunnen we samen op zoek naar een oplossing waarin de bezoeker zijn/haar/hen zelfstandigheid en kracht centraal staan.

Marjolein

unnamed (1)

Psycholoog-vrijwilliger

Hi, mijn naam is Marjolein en vanaf november 2020 ben ik psycholoog vrijwilliger geworden bij de Advieswinkel. Ik ben hier heel enthousiast over omdat ik het heel belangrijk vind dat psychische zorg laagdrempeliger wordt. Iedereen heeft op zijn tijd een luisterend oor nodig. Ik ga graag met jou in gesprek, zodat we samen op zoek gaan naar oplossingen op weg naar verbetering en ondersteuning.

Itxaso

unnamed (2)

Psycholoog-vrijwilliger

Ik ben Itxaso Visser en ik ben psycholoog-vrijwilliger bij de Advieswinkel. Ik zit nu in mijn master Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Veel mensen die psychische problemen ervaren vinden het moeilijk om hulp te zoeken, omdat de drempel vaak als te hoog wordt ervaren. Daar wilde ik graag iets aan veranderen en om me daarvoor in te zetten ben ik met veel plezier bij de Advieswinkel gaan werken.