Een vertrouwelijk gesprek bij De Advieswinkel

Heb jij behoefte om met iemand te praten? Bijvoorbeeld over een situatie waar je zelf niet uitkomt? Zou je het fijn vinden als iemand met je meedenkt?

Bij De Advieswinkel kun je terecht voor een gesprek over alledaagse zorgen en/of milde psychische klachten. Een gesprek met een van onze psycholoog-vrijwilligers kost niets. Het is gratis, vrijblijvend en anoniem.

Onze deskundige vrijwilligers vormen een luisterend oor en gesprekspartner voor jou. In het gesprek proberen zij samen met jou in kaart te brengen wat er speelt en geven ze je passend advies en informatie die jij vervolgens direct kunt toepassen.

Wist je dat we tegenwoordig ook wandelende gesprekken aanbieden? Lees hier meer erover en maak een afspraak. 

Waarmee kan ik bij De Advieswinkel terecht?

Bij De Advieswinkel kun je terecht voor een gesprek over alledaagse zorgen en/of milde psychische klachten. Hierbij kun je denken aan: relatie­problemen, eenzaamheid, werk- en studiestress, onzekerheid, belangrijke keuzes die je moet maken, angst en depressie, moeite met plannen, enzovoorts. Maar je kunt ook denken aan het toepassen van positieve psychologie in jouw dagelijks leven: een nieuwe gewoonte die je wilt aanleren, mindfulness en persoonlijke ontwikkeling. Ook met individuele vragen ben je meer dan welkom bij De Advieswinkel.

Lees meer over de verschillende vraagstukken waarmee je bij De Advieswinkel kunt komen in het onderstaande overzicht.

Het kan voorkomen dat je problemen in een relatie ervaart. Deze relatie kan een liefdesrelatie zijn, een relatie tot een familielid, maar ook een relatie tot een vriend of collega. Relatie­problemen kunnen tot veel lichamelijke en mentale (stress)klachten leiden. Het is daarom belangrijk om er tijdig iets mee te doen.

Bij De Advieswinkel kun je terecht voor een luisterend oor en iemand die met jou meedenkt. Samen met jou kunnen we, indien gewenst, kijken naar wat een passende vervolgstap is voor jou, zodat jij aan de slag kan om iets aan jouw klachten te doen.

Een baan of studie kan soms niet hetgeen zijn wat je ervan had verwacht. Of je ervaart misschien moeilijkheden met het omgaan met een veel­eisende leiding­gevende of de vele deadlines die jou te wachten staan.

Met de hulp van onze vrijwilligers kun je zoeken naar een passende oplossing voor het probleem dat jij in jouw werk of studie ervaart.

Iedereen maakt weleens een dip mee in zijn of haar leven. Soms komt het door het weer, soms komt het door bijzondere omstandigheden, soms komt het door een nog onbekende oorzaak. Onze vrijwilligers kunnen jou helpen met het verhelderen van jouw gevoelens en/of gedachten.

Wil je meer gaan bewegen, gezonder eten of een andere goede gewoonte aanleren? Ook daar kunnen onze vrijwilligers je helpen door mee te denken en je te helpen met praktisch advies.

Wanneer je meer inzicht hebt in jezelf als persoon, waar jij goed (en minder goed) in bent en wat je uit het leven zou willen halen, dan kun je ook gerichter doelen stellen en jouw dagelijks leven beter inrichten.

Bij De Advieswinkel helpen we je graag mee door de juiste vragen te stellen, bepaalde patronen met je te ontdekken en met je mee te denken.

Naast inzicht krijgen in jezelf, zou je met ons ook kunnen werken aan het versterken van belangrijke levens­vaardigheden, zoals: plannen, beslissingen maken, doelen stellen en meer.

Onze sociale omgeving heeft een belangrijke invloed op ons leven en de kwaliteit daarvan. Het kan soms voorkomen dat je jezelf eenzaam voelt. Of misschien ervaar je juist druk van jouw omgeving. Ervaar je FOMO (Fear Of Missing Out)? Of merk je dat je sociaal leven niet is zoals je het graag zou willen hebben? Onze vrijwilligers luisteren naar je en denken met je mee.

Wat kan ik verwachten bij een eerste gesprek?

Wanneer je een afspraak hebt ingepland via onze digitale agenda, ontvang je een bevestigingsmail. Vervolgens zien we jou op de afgesproken dag en tijd via online beeldbellen of op locatie. We bieden ook wandelgesprekken aan in Amsterdam.

De afspraak duurt maximaal 45 minuten en heb je met twee vrijwilligers. Zij zijn er om naar jou te luisteren en je te helpen met informatie en praktisch advies. Ook kunnen ze jou helpen met het verhelderen van gedachten en/of gevoelens en met je meedenken over concrete vervolgstappen.

Onze vrijwilligers zijn vergevorderde psychologiestudenten en door onze GZ-professionals getraind om samen met jou het meeste uit het eerste gesprek te halen. Dit doen ze door met het vijf-fasen model te werken.

Let op: wij bieden geen psychologische behandelingen. Indien onze hulp niet passend is door de aard van jouw klachten, zullen wij je van informatie en praktisch advies voorzien over passende, andere hulpverlening. 

Mag ik nog een keer terugkomen?

Het kan voorkomen dat je tijdens het eerste gesprek nog niet alles hebt kunnen bespreken. Of dat je samen met de vrijwilliger tot een actieplan bent gekomen en je graag nog zou willen bespreken hoe het uitvoeren daarvan is gegaan. Om welke reden dan ook: je bent altijd welkom om nog eens terug te komen bij De Advieswinkel.

Wel is het belangrijk om te weten dat wij geen psychologische behandelingen bieden. Om deze reden bieden wij een maximum van vijf gesprekken aan.