Een eerste bezoek aan de Advieswinkel is misschien spannend, wat kan je verwachten?

Loop mee met Sofie, zij bezoekt de Advieswinkel omdat ze de laatste tijd niet lekker in haar vel zit. Ze hoopt dat een bezoek aan de Advieswinkel haar helpt meer duidelijkheid te krijgen over het waarom en wat ze hieraan kan doen.

Bij binnenkomst wordt Sofie welkom geheten door Anniek en Iris, twee vrijwilligers van de Advieswinkel. Zij nodigen Sofie uit voor een gesprek in een privé ruimte waar ze ongestoord met Sofie kunnen praten. Na een kop thee start Iris met het gesprek. Anniek bevinden zich in de eindfase van de studie psychologie. De Advieswinkel is een plek waar zij hun gespreksvaardigheden oefenen en aanscherpen. Net als alle andere vrijwilligers zijn Anniek en Iris getraind om met het 5-fasen model te werken. Dit model helpt hen om te verhelderen waar Sofie mee zit en om te Sofie te helpen een concrete volgende stap te bedenken die haar kan helpen. 
Verder kunnen Anniek en Iris Sofie handvatten bieden om verdere professionele hulp te zoeken wanneer zij dat graag wil.

Zo'n half drie kwartier later loopt Sofie opgelucht weer naar buiten. Iris en Anniek hebben haar geholpen haar gedachten te ordenen. Daarnaast gaat Sofie naar huis met een concreet plan, ze zal de volgende avond tijdens het avondeten eens met haar huisgenoot delen hoe ze zich voelt en haar vragen of ze 's ochtend samen wil ontbijten, zodat Sofie en stok achter de deur heeft om uit bed te komen. Mocht dat niet genoeg zijn besluit Sofie dat ze nog een keer langs zal komen, misschien om meer info te winnen over hoe zij een psycholoog kan vinden.

*Sofie is een fictieve naam

Loop mee met Chris, hij bezoekt de Advieswinkel omdat het hem niet lukt om zijn studie op de rit te krijgen. Hij hoopt dat een bezoek aan de Advieswinkel hem helpt om het overzicht terug te krijgen.

Bij binnenkomst wordt Chris welkom geheten door Nina en Manon, twee vrijwilligers van de Advieswinkel. Zij nodigen Chris uit voor een gesprek in een privé ruimte waar ze ongestoord met hem kunnen praten. Na een kop koffie start Nina met het gesprek.

Nina en Manon bevinden zich in de eindfase van de studie psychologie. De Advieswinkel is een plek waar zij hun gespreksvaardigheden oefenen en aanscherpen. Net als alle andere vrijwilligers zijn Nina en Manon getraind om met het 5-fasen model te werken. Dit model helpt hen om te verhelderen waar Chris mee zit en om te Chris te helpen een concrete volgende stap te bedenken die hem kan helpen orde te creëren in de chaos.

Zo'n half drie kwartier later loopt Chris opgelucht weer naar buiten. Nina en Manon hebben hem geholpen op een rijtje te zetten wat belangrijk is en wat minder belangrijk. Daarnaast gaat Chris naar huis met een concreet plan, hij zal de volgende dag tijdens de werkgroep aan zijn studiegenoot Bas vragen of hij samen wil studeren en of hij hem scherp wil houden op komende deadlines. 

*Chris is een fictieve naam